Girard-Perregaux - Cégtörténet

Jean Francois Bautte, Genevában született 1772-ben, egy szerény munkáscsalád gyermekeként. 20 éven át tanult és 12 éven át inaskodott órakészítő, ékszerkészítő, és ötvös szakemberek mellett, elsajátítva az óra- és ékszertervezés, alkotás, és ékesítés minden fortélyát.
Első karóráját 1791-ben készítette, s veleszületett kereskedelmi érzékének köszönhetően hamarosan létrehozta saját cégét, ahol az időmérő eszközökön kívül zenedobozokat, animált játékokat és egyéb műalotásokat is készített.
Dumas, Balzac és Ruskin is rajongtak az ultravékony tokozású óra feltalálójáért, aki az európai királyi udvarokon felül alkotásaival hamar meghódította Törökország, India és Kína előkelőségeit is.
A céget később felvásárolta Constant Girard, majd 1856-ban, miután feleségül vette a jólmenő órakészítő családból származó Marie Perregaux-t, megalapították a nevük kombinációjából keletkezett Girard-Perregaux-t.
Constant Girard-Perregaux a tourbillonok szakértőjeként rendkívüli eredményeket ért el. Kifogástalan minőségüknek és esztétikus megjelenésüknek köszönhetően alkotásai rengeteg elismerést és díjat nyertek el, nemzeti és nemzetközi versenyeken illetve kiállításokon egyaránt. 1867-ben egy tourbillon szerkezetével megnyerte a párizsi nemzetközi kiállítást, majd 1889-ben ugyanezen a világhírű redezvényen e tourbillont kiegészítette három híddal, újabb első helyezést elnyerve, megalkotva a Girard-Perregaux mára ikonikussá vált védjegyét.
A több mint kétszáz éves múltra visszatekintő cég mára a Kering részévé vált, s szofisztikált, elegáns stílusából és vonalvezetéséből mit sem vesztve továbbra is a luxusórák egyik legnemesebb brandjei között szerepel.

Kollekciók

Tetejére

Cím:

1052 Budapest Párizsi utca 3.


Nyitvatartás:

Hétfő-szombat: 10 - 18


Telefonszám:

+3613182156


E-mail:

office@barakadiamond.hu


Kövess minket!


Facebook

Instagram


Kérjük, adja meg adatait, amin fel tudjuk venni a kapcsolatot Önnel.


Érdeklődés termékekről


Ezen menüpont segítségével tud bővebb információt kérni az általunk forgalmazott márkák termékeiről. A termékek böngészése során a képek jobb felső sarkában található információs ikonra ( ) kattintva a terméket a gyűjtőbe helyezheti (maximum 10 terméket), majd a gyűjtőben akár egyszerre több termékről is igényelhet információt.

A gyűjtőben még nem szerepelnek termékek.
Az összegyűjtött termékek listája: